Huncutka Bölcsőde és Családi napközi

2014-ES ÉV ÉRTÉKELŐJE VEZETŐI SZEMMEL:

Intézményünk évértékelőjének írása kapcsán folyamatosan a kiscsillag jut eszembe. Nem is értem, próbálok rajta túllépni és az évünkre koncentrálni, de nem megy ki a fejemből ez a kép.

Tovább gondolkodok, arról szeretnék írni, hogy mennyire sikeres évet zárunk. Lebonyolítottuk a Hunci Manó Játszóházas projektet, melynek eredményeképpen Játszóházzal, eszközökkel és rengetek élménnyel gazdagítottuk a gyerekek lelki világát illetve intézményünk már amúgy is színes életét. Sok ember megfordult nálunk, voltak akik heti rendszerességgel jöttek (zenei fejlesztés, mozgásfejlesztés, Dévény terápia, kreativitásfejlesztés), voltak akik ritkábban (babamasszázs) illetve akikhez a szülők vagy mi mehettünk (családterápia, lovasterápia). Felújítottuk a bölcsőde udvarát, mely így biztonságos, balesetmentes tereppé válhatott. Lebonyolítottunk számos családi délutánt, melyeken helyet adtunk a szülőknek, hogy gyermekükkel együtt játszhassanak. A túlórákat, a lovagoltatást a hideg időkben vagy a nagy melegben, a gyerekek felvitelét és lehozatalát a lépcsőn a Játszóházból, már rutinszerűen megoldjuk, hisz a csillogó tekintet minden pluszt megér.

Több mint 9 éve, amikor idekerültem a szülők nagyon hálásak voltak, hogy mennyire jó volt a gyereküknek a bölcsődében, mennyit fejlődtek, mennyi szeretetet kaptak. És tényleg jó volt, már akkor is. Viszont évről-évre egyre több mindenhez tudtuk hozzájuttatni az idejáró kicsiket. Bővült a játékkészletünk, az ötleteink kifogyhatatlanok, a szakemberektől nagyon sokat tanulhattunk, a pályázati források pedig a legjobbkor jöttek. De ez az év mindent túlszárnyalt. Azt hiszem, büszkén mondhatom, hogy a fejlesztéseken túl, komoly tehetséggondozás zajlott az intézményben. Nem tudom, hogy ezt lehet-e még fokozni, de most úgy érzem, hogy nem. Szeretnék még sokáig ennek az örömnek a fényében úszkálni.

A kiscsillag fénye. Hát persze. Ha feltesszük a karácsonyfára, ezzel is jelezzük, hogy beteljesedett, megvalósult, egésszé vált egy álom. A kiscsillag a fa tetején, a megnyugvás, a békesség harmóniáját hozza minden szerető családba. Ezt a nyugalmat érzem én, így karácsonyhoz közeledvén, a Huncutka Bölcsőde és Családi napközi kapcsán.

Köszönöm mindenkinek, aki kicsit is hozzájárult, hogy intézményünk kiscsillagja legszebb fényében ragyogjon.

Békés karácsonyt mindenkinek!

Baloghné Baranyás Ágnes (vezető)

mainpage end